vineri, 22 ianuarie 2010

CEVA DULCE


Dupa felul principal si salata de seara
sa nu uitam
de d
esert














Desertul poate fi o farfurie mare de fructe proaspete si spalate

















E cel mai fin desert pe care l-am incercat vreodata.

Si culmea e si foarte usor de realizat.

Ingrediente

Crema de branza

125 gr crema de branza (Philadelphia)
1 baton vanilie (pastaie)
2 linguri frisca nebatuta
1 lingura zahar

Vin cu piersici

300 ml vin rose (sau rosu)
80 gr zahar daca vinul e sec; 100 gr zahar daca vinul e demisec
1 plic gelatina (10 gr)
40 gr biscuiti cu cereale
1 piersica (sau nectarina)

Portii: 2

Preparare

  1. Crema: crema de branza, zaharul si frisca se omogenizeaza. Scoatem miezul de la batonul de vanilie si-l amestecam in crema de branza. Crema va avea o textura foarte draguta cu punctioare negre de la vanilie.
  2. Vinul: Vinul se pune cu zaharul si coaja de la pastaia de vanilie la fiert pentru 10 minute; trebuie sa scada putin, sa obtinem un sirop. Dizlovam in el gelatina si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
  3. Biscuitii se sfarma, piersicile se taie felii fine, transparente aproape.
  4. In 2 pahare transparente se imparte crema de branza si se niveleaza cu o lingurita; puteti folosi si poshul pentru ornat ca sa distribuiti mai frumos crema in pahare.
  5. Peste stratul de branza punem un strat subtirel de biscuiti. Deasupra asezam felii de piersici taiate foarte subtire pana aproape umplem paharul. Turnam vinul peste piersici, incetisor sa nu se ridice firimituri de biscuiti. Dam la frigider, pana se gelifiaza vinul, minim 1 ora.

DEDICATIE !!!

Pentru fetele din 403...stiu ele de ce si cum:)

Sa ascultam in liniste:P intr-o pauza bine meritata de la studiu:))




I don't need your sympathy

There's nothing you can say or do for me

And I don't want a miracle

You'll never change for no-one

And I hear your reasons why

Where did you sleep last night?

And was she worth it, was she worth it?

Cause I'm strong enough to live without you

Strong enough and I quit crying

Long enough, now I'm strong enough

To know you gotta go

There's no more to say

So save your breath and walk away

No matter what I hear you say

I'm strong enough to know you gotta go

So you feel misunderstood

Baby have I got news for you

On being used, I could write a book

But you don't wanna hear about it

Cause I've been losing sleep

And you've been going cheap

And she ain't worth half of me, it's true

Now I'm telling you

That I'm strong enough to live without you

Strong enough and I quit crying

Long enough, now I'm strong enough

To know you gotta go

Come hell or waters high

You'll never see me cry

This is our last goodbye, it's true

I'm telling you

Now I'm strong enough to live without you

Strong enough and I quit crying

Long enough, now I'm strong enough

To know you gotta go

There's no more to say

So save your breath and walk away

No matter what I hear you say

I'm strong enough to know you gotta go

joi, 21 ianuarie 2010

O SALATA USOARA PENTRU SEARA

Pentru a impaca pe toata lumea o sa pun si niste salate care sa ajute la mentinerea siluetei, ca de foame sigur nu tin (parerea mea:P)

Salata de cruditati

Ingrediente

300 gr buchetele conopida
250 gr buchetele broccoli
100 gr varza rosie
3 castraveti proaspeti
1 morcov mare
1 felie telina (cca 30 gr)
1 portie dressing cu lapte batut

Preparare

  1. Se taie conopida si broccoli marunt. Se dau morcovul si telina pe razatoarea mare. Castrevetii se taie cuburi. Varza se taie fideluta fina. Se amesteca legumele si se presara putina sare peste ele (cam 1/2 lingurita).
  2. Se serveste salata cu dressingul din lapte batut, fiecare isi pune cat doreste






Sa ne delectam si papilele gustative (sau macar ochii:D)

Pentru inceput felul principal



Carne sa fie!!!

O sa zica multi ca nu e sanatos ce o sa prezint eu in continuare, dar mie asa imi place si nu as renunta la mancare pentru nimic...fiecare cu gusturile lui.



Bineinteles sa nu uitam de mirifici cartofi prajiti:




Cateva recomandari la carnea ceva mai pretentiasa la gatit (pentru iubitorii de vanat!!)

PASARILE DE VANAT. Majoritatea sunt foarte sarace in grasimi si in acizi grasi saturati. Fazanul, prepelita, porumbelul si chiar strutul de cultura se pot gasi numai in anumite perioade, deoarece sunt considerate delicatese. Cu toate acesteaa, uneori s-ar putea comercializa pe toata perioada anului chiar si in forma preparatelor congelate.

Recomandari. Pasarile mai mici sunt mai tinere si mai fragede. Unii bucatari sustin ca femelele sunt mai gustoase decat masculii. Pasarile de cultura sunt in general mai grase si mai fade la gust decat cele salbatice, desi in comparatie cu puiul sau curcanul au o carne destul de slaba si un gust specific. Cele mai multe pasari de vanat sunt mici, asadar nu au la fel de multa carne precum puiul. Mancand un fazan, s-ar putea satura aprox. doua persoane, dar una singura ar trebui sa manance vreo doua prepelite pentru a nu-i mai fi foame.

Ce contin? Pasarile de vanat sunt aproape sarace in calorii, grasimi si colesterol, dar bogate in proteine, fier si vitamine din complexul B.

Ce este indicat? Strutul si fazanul. Sunt pasarile cele mai sarace in grasimi. Strutul are o carne de rosu intunecat, similara celei de vita, foarte slaba. Fazanul este cel mai slab in grasimi. Retetele variaza de la o pasare la alta. Frigerea si fierberea la capac sunt cele mai raspandite metode de preparare.

Ce nu este indicat? Deoarece carnea pasarilor de vanat este foarte slaba, unii bucatari recomanda infasurarea lor in slanina sau bacon inainte de frigere. Aceasta metoda le va pastra carnea frageda, dar va ridica nivelul caloriilor, grasimilor si colesterolului.

CARNEA DE CAPRIOARA este foarte saraca in acizi grasi saturati, este mai slaba decat cea de vita, fiind o alternativa excelenta pentru amatorii de carne rosie. Carnea caprioarelor crescute la ferme nu are acel gust specific de vanat si este mai frageda decat cea de caprioara salbatica, desi unii cunoscatori sunt de parere ca are un gust fad in comparatie cu vanatul.

Recomandare. Carnea de caprioara se intareste rapid si trebuie gatita cu grija, desi cele mai bune tehnici variaza in functie de cantitate. Consultati o carte de bucate specializata in preparate vanatoresti pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Ce contine? Carnea de caprioara este o sursa buna de proteine sarace in grasimi. Asigura un aport generos de vitamina B12 si fier, precum si riboflavina, niacina si zinc. O portie de 85 de g contine in jur de 3 g de grasime.

Ce este indicat? Partile bune din corp. Acestea sunt sarace in grasimi si contin colesterol in cantitati similare. Trebuie gatita cu multa grija. Carnea din umar, crupa si picioare este de obicei mai tare. Aceasta necesita fierbere inabusita, ori trecerea ei prin masina de tocat, in cazul prepararii burgerilor. Daca esti amator de carne rosie, caprioara este una dintre cele mai sanatoase optiuni, datorita continutului ei foarte redus de acizi grasi saturati.

Ce nu este indicat? Zonele cu grasime. Cand se indeparteaza grasimea, din pacate gustul isi pierde din savoare.








miercuri, 20 ianuarie 2010

VREAU SA FIU DIN NOU COPIL!!! macar o zi




NISTE SCUMPI





UN RAS SINCER DE COPIL

FIXURI SI OBSESI ALE ZODIILOR (partea a doua)


Scuzele zodiilor :

Berbec: Nu am facut eu asta. Am fost fortat sa fac asta. A fost doar un accident. Nu a fost nimic intentioanat. Fiecare dintre noi are dreptul sa faca ceea ce ii place.
Taur: Am mai facut asta de multe ori si nu am stiut ca este gresit. Credeam ca voi economisi niste bani prin asta. Nu mi-am dat seama. Aveam de gand sa repar totul cat de curand. Mi-era foame.
Gemeni: Poftim? Nu inteleg despre ce vorbesti.Cine, eu? Nu am crezut ca se va intampla asa. Nu eu, X a facut acest lucru. Haha, ce gluma buna, hai sa trecem peste discutia asta.
Rac: Am simtit ca trebuie sa fac acest lucru. Asa am simtit. E o traditie pe care a trebuit sa o urmez. Am fost obligat sa fac asta. Totul a inceput in copilarie.De fapt, mama m-a sfatuit sa fac asta.
Leu: Nu stiam ca ma vede cineva. Nu gandeam clar. Am anumite privilegii, ar trebui sa mi-se ierte acest lucru. As prefera sa uitam cu totii cele intamplate.
Fecioara: Contabilul mi-a spus ca totul este in ordine. Doctorul mi-a spus sa procedez asa. Nu stiam ce fac de fapt. Nu m-am putut abtine. Am gresit, nu se va mai repeta. Pot sa si semnez pentru asta.
Balanta: Am facut asta numai pentru ca si sotul meu/sotia mea o face. X m-a facut sa fac asta. Nu am putea ajunge cumva la un compromis? M-am luat dupa X,imi cer scuze. Sunt o victima a sistemului si a conjuncturii.
Scorpion: Asa ma simteam atunci. Nu m-am gandit ca voi fi prins. Nu am vrut sa o fac. Nimeni nu mai trebuie sa afle acest lucru. Credeam ca sunt pe moarte. Nu stiam ce naiba fac.
Sagetator: Trebuia sa fac asta, altfel eram dat in judecata. Avocatul mi-a spus ca totul este in regula. Ce mare lucru? Guvernul este de vina. Este un lucru rasist (sexist sau o decizie politica gresita).
Capricorn: Nu este ceva serios. Eu doar am urmat ordinele. Totul s-a intamplat atat de repede. Slujba mea este de vina. Chiar! Aveam nevoie de bani.
Varsator: Toti ceilalti faceau acelasi lucru. Era cel mai interesant lucru de facut. Ma plictiseam rau de tot. Si ce e cu asta? Ce vei face in acest sens? Cui ii pasa de lucrurile astea stupide pana la urma?
Pesti: Am fost influentat. Dumnezeu mi-a spus sa fac asa. Eu doar am indeplinit dorinta Domnului. Credeam ca ma pot opri pana sa pierd controlul. Nu mi-am dat seama cat de tarziu se facuse.